Суд обмежив терміни ознайомлення зі справою екс-заступнику Каськіва

Читать на русском
Колишньому заступнику керівника Держінвестпроекту дозволили ще місяць ознайомлюватися з матеріалами справи Національного бюро.
Сергій Шутфото: Судовий репортер

Суд обмежив терміни ознайомлення з досудовим розслідуванням детективів НАБУ в кримінальному провадженні про можливе розкрадання 259,2 мільйона гривень Держівнестпроекту колишньому заступнику голови відомства Сергію Шуту.

Таке рішення ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Ірина Антіпова, повідомляє «Слово і Діло».

В обґрунтування клопотання детектив НАБУ вказував, що Шуту відкрили доступ до матеріалів 26 липня. У клопотанні також зазначали, що з 30 липня до 26 листопада Шут жодного разу не з'явився до НАБУ для ознайомлення з матеріалами досудового розслідування, а його адвокат прибував до приміщення відомства 8 разыв, ознайомившись із 18 томами кримінального провадження. Детектив у своєму клопотанні зазначав, що підозрюваним Шутом і його адвокатом здійснюється умисне затягування при ознайомленні з матеріалами досудового розслідування, до яких наданий доступ.

Своєю чергою підозрюваний і його адвокат на судовому засіданні заперечували проти задоволення клопотання, посилаючись на те, що воно є безпідставним, а обсяг матеріалів, які надані для ознайомлення, досить великий.

Вислухавши обидві сторони, суддя частково задовольнив клопотання й обмежив терміни ознайомлення з розслідуванням для Шута та адвоката до 18 січня.

Нагадаємо, суд залишив під арештом авто екс-чиновника у справі Держінвестпроекту. Також суд зменшив заставу підозрюваному в цій справі. Раніше прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомив, що справа Держінвестпроекту налічує понад 160 томів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: