Обіцянки країни чудес. Як працює народний депутат Дмитро Колєсніков

Читать на русском
Дмитро Колєсніков виконав лише три обіцянки. Поки він нічого не зробив для реалізації наміру впровадити медичне страхування.
Дмитро Колєсніков

За рік до виборів час підбити підсумки роботи Верховної Ради VIII скликання й подивитись, як кожен окремо взятий народний депутат виконував те, що пообіцяв перед виборами, а також під час каденції. Щодня «Слово і Діло» аналізуватиме рівень відповідальності двох народних обранців, поки не пройдеться всім списком парламентарів. Причому рівень відповідальності нардепів наш портал відстежує з моменту їх вступу на посаду. Сьогодні ми розбирались, як працює Дмитро Колєсніков (фракція «Опозиційного блоку»).

Колєсніков пройшов до Верховної Ради в листопаді 2014 року за загальнодержавним багатомандатним округом 21-м номером у списку «Опоблоку». Також він був народним депутатом VI скликання (2007-2010 роки). Зараз він є членом комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи. За час каденції він дав 27 обіцянок, з яких 3 (11%) виконав, а 11 – провалив.

Колєснікова не змогли позбавити недоторканності: як голосувала РадаДмитра Колєснікова не змогли позбавити депутатської недоторканності - в парламенті знову не вистачило голосів.

Нагадаємо, 16 жовтня 2018 року Верховна Рада не підтримала подання Генпрокуратури про притягнення до кримінальної відповідальності нардепів Дмитра Колєснікова та Олександра Вілкула. За версією слідства, Колєсніков причетний до відчуження корпусів Інституту трубної промисловості в Дніпрі. Йдеться про період, коли він очолював Держагентство України з управління державними корпоративними правами та майном (у 2010-2012 роках).

За чотири роки Колєсніков виконав лише три обіцянки. Зокрема, він заявляв, що «Опоблок» домагатиметься всіма законними методами реєстрації Харківської обласної партійної організації.

Нагадаємо, 25 червня 2015 року народний депутат Михайло Добкін заявляв, що партія «Опоблок» звернулася до суду через те, що її харківському регіональному представництву відмовляють у реєстрації. Через чотири місяці ЦВК зареєструвала 105 кандидатів у депутати Харківської обласної ради від «Опоблоку». Щоправда, трьом представникам політсили відмовили в участі у виборах, у тому числі Михайлу Добкіну.

Друга виконана обіцянка стосувалося запевнення Колєснікова, що «Опоблок» братиме участь у місцевих виборах.

Єдине реалізоване передвиборче запевнення нардепа – здійснювати реальні кроки для підвищення енергоефективності держави. Колєснікову вдалося виконати його, тому що він півтора року тому голосував за пакет законопроектів щодо енергоефективності.

Більшість провалених обіцянок нардепа належать до передвиборчої програми партії. Чотири роки тому Колєсніков зобов'язався сприяти реформуванню правоохоронної системи, але не підтримав жодного законопроекту на цю тему.

Провалив нардеп передвиборчу обіцянку затвердити Національний план відродження Донбасу. За чотири роки депутати фракції так і не подали відповідних законодавчих ініціатив, що стосуються відродження Донбасу.

До закінчення депутатських повноважень Колєсніков має виконати ще 13 зобов'язань перед виборцями. У програмі партії зафіксований намір ініціювати зміни до Кримінального кодексу України щодо відповідальності за розпалювання міжрегіональної ворожнечі. Однак за весь час роботи Ради восьмого скликання депутати «Опоблоку» не зареєстрували відповідних законопроектів.

Немає жодної інформації про те, щоб нардеп спробував виконати програмну обіцянку сприяти розширенню мережі позашкільних навчальних закладів – спортивних секцій, ДЮСШ, гуртків, станцій юних техніків.

Аналогічна ситуація з передвиборчою обіцянкою домагатися надання матеріальної державної компенсації сім'ям, члени яких загинули або отримали поранення в зоні АТО.

Нічого не зробив нардеп, щоб реалізувати зобов'язання сприяти впровадженню системи медичного страхування.

Три роки тому Колєсніков запевнив, що «Опоблок» триматиме на контролі кримінальні справи проти шахтарів після того, як у квітні 2015 року в Києві відбулась акція протесту шахтарів, після якої в СБУ зареєстрували кримінальну справу за фіктивною проплаченою акції з шахтарським касками.

Нардеп не відповів на три запити «Слова і Діла» з приводу виконання цієї обіцянки, а у відкритих джерелах не було інформації про контроль партії за просуванням кримінальних справ проти шахтарів.

Подивитись, як виконують свої обіцянки інші нардепи, про яких ми писали раніше, можна в рубриці «Обіцянки країни чудес».

Ви можете також перевірити кількість обіцянок та якість їх виконання будь-яким політиком, скориставшись нашою відеоінструкцією.

Усі обіцянки чинних народних депутатів уже проаналізовані за методологією «Слова і Діла». Прочитати аналіз кожної обіцянки будь-якого нардепа можна в рубриці «Верховна Рада» в розділі «Політики».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: