НАБУ викрило на хабарі київського суддю

Читать на русском

Антикорупційне бюро зловило на гарячому суддю одного з районних столичних судів і посередника, екс-суддю.

Детективи Національного антикорупційного бюро спільно зі співробітниками Служби безпеки викрили на отриманні частини неправомірної вигоди в тисячу доларів одного із суддів Голосіївського районного суду міста Києва.

Про це журналісту «Слова і Діла» розповіли в прес-службі відомства.

«23 квітня детективи НАБУ спільно зі співробітниками Служби безпеки України під процесуальним керівництвом прокурорів САП викрили суддю Голосіївського райсуду Києва в момент отримання ним частини неправомірної вигоди в розмірі 1000 доларів. Також викрили посередника, яким виявився суддя цього ж суду у відставці», – відзначили в Бюро.

За версією слідства, суддя вимагав та одержав від посередника кошти за задоволення цивільного позову на користь позивача про поновлення його на роботі та виплати йому компенсації в розмірі 1,5 мільйона гривен. Свої «послуги» суддя оцінив у 8000 доларів, які передавались йому трьома траншами. В момент передачі останньої частини неправомірної вигоди суддю й було викрито «на гарячому».

Суддю та посередника затримано в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу за підозрою у вчиненні злочину, кваліфікованого за ч. 3 ст. 368 КК України. Наразі вирішується питання про повідомлення їм про підозру.

Розслідування наведених фактів детективи НАБУ здійснюють із березня 2018 року.

За інформацією журналіста «Слова і Діла», мова йде про суддю Голосіївського райсуду Києва Андрія Новака та колишнього суддю цього суду Олександра Білика.

Нагадаємо, у НАБУ відзвітували про виконану роботу.

Раніше Бюро отримало доступ до телефону заступника мера Одеси.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: