Проти Рабіновича порушили ще одну справу

Читать на русском
Народного депутата Вадима Рабіновича хочуть притягнути до відповідальності за поширення неправдивих відомостей.

Національна поліція Україна почала кримінальне провадження проти народного депутата Вадима Рабіновича за умисне невиконання судового рішення, яким він був зобов'язаний спростувати поширену ним раніше неправдиву інформацію.

Про це в п'ятницю, 7 грудня, повідомляє прес-служба адвокатського об'єднання Aver Lex, пише «Слово і Діло».

НАЗК розпочало перевірку декларації РабіновичаНАЗК розпочало повну перевірку електронної декларації депутата Верховної Ради Вадима Рабіновича за 2017 рік.

Зокрема, адвокат Катерина Сташків нагадала, що в липні 2015 року нардеп Рабінович на прес-конференції в ІА УНІАН розповсюдив завідомо неправдиві відомості про діяльність начальника головного слідчого управління СБУ Василя Вовка, який звернувся за захистом до юристів.

Рішенням Шевченківського районного суду міста Києва від 26 квітня 2016 року Рабинович повинен був провести схожу прес-конференцію і спростувати поширену ним недостовірну інформацію, що ганьбить честь і гідність.

Однак, за словами адвоката, незважаючи на звернення до виконавчої служби, рішення Шевченківського суду депутатом не виконано і по сей день.

У зв'язку з цим державний виконавець Шевченківського РВ ДВС звернувся в поліцію.

«За фактом невиконання народним депутатом Вадимом Рабіновичем судового рішення розпочато кримінальне провадження», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в квітні 2018 року Національне антикорупційне бюро України відкрило два нових провадження про незаконне збагачення і корупцію нардепа, голови партії За життя Вадима Рабіновича.

Незабаром стало відомо, що НАБУ розслідує додаткові факти, пов'язані з декларацією Рабіновича.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: