Ремонт автотраси Одеса – Рені не завершать цього року, як обіцяли Омелян і Кістіон

Читать на русском
Омелян провалив обіцянку відремонтувати в 2018 році більш ніж 4 тисячі кілометрів доріг. Не встигли зробити автодороги Одеса-Рені, Маріуполь-Запоріжжя, ділянку траси Київ-Одеса та ще близько 500 кілометрів доріг.
Слово і Діло

Віце-прем'єр-міністр України Володимир Кістіон провалив обіцянку про те, що ремонт автомобільної дороги Одеса – Рені завершиться в 2018 році.

Таку обіцянку він дав 14 листопада 2017 року, нагадує «Слово і Діло».

Про це чиновник написав у Facebook: «Одеса – Рені – дорога, ремонт якої навесні 2016 року став для уряду своєрідним викликом. Майже 300 її кілометрів потребували капітального ремонту, адже понад 10 років на дорозі не велося жодних ремонтних робіт».

Чиновник зазначив, що ремонт дороги в 2016 році був оцінений у 5 млрд грн, при тому, що весь бюджет капітального ремонту українських доріг на 2016 рік становив 3,5 млрд грн. За словами віце-прем'єра, в 2017 році було виділене додаткове фінансування й до кінця року планувалося відремонтувати близько 200 кілометрів дороги.

«Наступного року (2018 – ред.) ми завершимо ремонт автодороги й продовжимо капітальний ремонт українських доріг», – написав Кістіон у соцмережі.

Відзначимо, що міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що кілька років тому траси Одеса – Рені не існувало, та анонсував завершення її ремонту в 2018 році.

«Щодо доріг, то я хотів би нагадати шановному пану, що траси Одеса – Рені ще три роки тому взагалі не існувало. І це будувалося точно не для президента, для Омеляна чи для Гройсмана. Це будувалося для вас. І вона вже є фактом. Цього року вона буде дороблена», – заявив Омелян 12 липня 2018 року в одному з телеінтерв'ю.

У жовтні президент України Петро Порошенко ознайомився з перебігом ремонтних робіт траси Одеса – Рені. Згідно з планом дорожньо-ремонтних робіт на 2018 рік, заплановане виконання поточного середнього ремонту на 17 ділянках дороги М-15 Одеса – Рені загальною протяжністю 93,7 кілометра.

Про закриття сезону ремонту доріг в уряді повідомили 21 листопада 2018 року. Станом на цей день ремонт траси (М-15) не був завершений. Згідно з даними карти «Укравтодору» про виконання робота за Програмою 2018-2022, закінчення ремонту дороги заплановане на 2019 рік. У держбюджеті-2019 на це передбачено 1,5 мільярда гривень.

Як бачимо, епопея з ремонтом багатостраждальної траси триває, а Кістіон та Омелян поповнили список провалених обіцянок ще однією.

Не впорався Омелян з планами в 2018 році відремонтувати дорогу Маріуполь – Запоріжжя.Таку обіцянку він дав 29 березня 2018 року, нагадує «Слово і Діло».

«У планах цього року відремонтувати якісно дорогу Маріуполь-Запоріжжя», – заявив Омелян в одному з телеінтерв'ю.

У листопаді дорогу ремонтували аж до закінчення сезону. У держбюджеті на 2019 рік передбачене фінансування в розмірі 1 мільярда гривень на ремонт автомобільної дороги Н-08 Бориспіль – Дніпро – Запоріжжя (через Кременчук) – Маріуполь за маршрутом Запоріжжя – Маріуполь.

І ще одна невиконана обіцянка Омеляна стосується ситуації з дорогами загалом. У січні він заявив, що протягом року планує капітально відремонтувати понад 4 тисячі кілометрів державних доріг.

Після завершення ремонтного сезону 23 листопада міністр інфраструктури повідомив, що в 2018 році було відремонтовано 3500 кілометрів доріг.

«Щодо 2018 року й успіху. Так, я вважаю, що успіх є, в інфраструктурі точно. Тому що ми збудували 3500 кілометрів доріг. Ми завели лоукост в Україну», – заявив він, мабуть, забувши про свій намір відремонтувати більш ніж 4 тисячі кілометрів автотрас.

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», Кістіон дав 35 обіцянок, з яких 7 виконав, а 11 – провалив.

Омелян дав 162 обіцянки, з яких 32 виконав, а 25 – провалив.

Нагадаємо, ми писали, ремонт траси Київ – Одеса не завершать цього року, як обіцяв Омелян.

Також президент України Петро Порошенко не виконав обіцянку про те, що в найближчий місяць буде завершений ремонт дороги державного значення в Миколаївській області Т-15-08.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: