ГПУ допитає Авакова у справі про замах на Януковича

Читать на русском
ГПУ має намір допитати голову МВС Арсена Авакова в рамках справи про можливий замах на колишнього президента України Віктора Януковича в 2014 році.

ГПУ має намір допитати голову МВС Арсена Авакова в рамках справи про можливий замах на колишнього президента України Віктора Януковича в 2014 році.

Як пише «Слово і Діло», повідомило агентству «Інтерфакс-Україна» джерело в правоохоронних органах.

Аваков заявив, що Янукович буде затриманийСказано 26 лютого 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

Водночас джерело не повідомило дату виклику на допит глави МВС.

Як відомо, В.Янукович, його захист у судовому процесі про держзраду, а також низка свідків заявили про підготовлюваний на нього замах у лютому 2014 року. Так, екс-охоронець колишнього президента Сергій Бернацький стверджував, що В.Янукович планував відвідати 22 лютого 2014 року «З'їзд депутатів усіх рівнів» у Харкові, однак служба безпеки президента ухвалила рішення скасувати відвідування з'їзду з огляду на інформацію про підготовку на нього замаху.

У 2017 році начальник Управління державної охорони (УДО) Валерій Гелетей в інтерв'ю газеті «Сегодня» заявив, що жоден факт замаху на екс-президента В.Януковича не було встановлено. «У рамках здійсненого раніше службового розслідування жоден факт замаху встановлено не було. Було опитано всіх військовослужбовців УДО, що перебували в складі останніх кортежів В.Януковича і відмовилися залишати територію України разом із ним, - ніхто не заявив про якісь замахи», - розповів В.Гелетей.

У червні 2018 року Печерський районний суд Києва зобов'язав прокуратуру вручити колишньому охоронцю Януковича Дмитру Іванцову пам'ятку про процесуальні права і обов'язки як потерпілого, чим фактично визнав його потерпілим в рамках виробництва про замах на екс-президента.

Раніше інший охоронець під час допиту в суді розповів, як екс-президент Віктор Янукович зміг покинути країну в лютому 2014 року.

Нагадаємо, суд готується озвучити вирок Януковичу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: