Мей обговорила з Трампом торгову угоду зі США після Brexit

Читать на русском
Британський прем'єр-міністр Тереза ​​Мей заявила американському президенту Дональду Трампу, що торговельна угода між двома країнами після Brexit можлива.

Британський прем'єр-міністр Тереза ​​Мей заявила американському президенту Дональду Трампу, що торговельна угода між двома країнами після Brexit можлива.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це вона розповіла 3 грудня, виступаючи в палаті громад.

Мей зазначила, що спілкувалася з Трампом під час саміту G20 в Буенос-Айресі (Аргентина).   «Я сказала йому, що ми можемо насправді досягти торгової угоди з США відповідно до угоди з ЄС, яка знаходиться на переговорному столі. Ми визнали важливість діяльності існуючих британо-американських робочих груп, які обговорюють майбутні торговельні домовленості і вже домоглися прогресу в цьому напрямку», - наводить ТАСС слова британського прем'єра.

Глава американської держави раніше заявляв, що угода між Британією та ЄС може стати перешкодою для подальшої торгівлі Сполученого Королівства з США. 27 листопада він закликав американську владу «уважніше подивитися», чи дозволить угода двом країнам безпроблемно торгувати один з одним.

25 листопада Європейський рада схвалила угоду про вихід Великобританії з ЄС і постановила забезпечити набрання чинності договору щодо Brexit 30 березня 2019 року. Для цього документ повинен отримати схвалення Європарламенту і британських законодавців.

Після Brexit почнеться перехідний період, який триватиме до кінця 2020 року. Пізніше його можна буде продовжити всього один раз.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: