САП призупинила слідство у справі Охендовського

Читать на русском
У Антикорупційної прокуратурі заявили про припинення досудового розслідування по голові Центрвиборчкому Михайлу Охендовському.
Михайло Охендовський

Прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури на підставі п.3 ч.1 ст.280 КПК України (виконання процесуальних дій у рамках міжнародного співробітництва) призупинили досудове розслідування кримінального провадження проти голови Центральної виборчої комісії Михайла Охендовського у справі «чорної бухгалтерії» «Партії регіонів».

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу САП.

«На виконання вимог національного закону та міжнародно-правових договорів, детективами НАБ України за погодженням з процесуальними керівниками до уповноважених органів інших держав спрямовано ряд клопотань про надання міжнародної правової допомоги у цій справі. До отримання відповідей від іноземних партнерів слідство у справі зупинено на підставі п.3 ч.1 ст.280 КПК України», – йдеться в повідомленні.

За інформацією САП, отримані під час слідства офіційні документи українських дипломатів, які забезпечували організаційний супровід відряджень Охендовського мають суттєві протиріччя.

«При таких обставинах єдиним надійним джерелом, в змозі надати об'єктивні відповіді на питання слідства, залишається відповідна іноземна сторона», – додали в прокуратурі.

Нагадаємо, захист Охендовського подав скаргу на бездіяльність НАБУ і САП.

Раніше Бюро подало до САП остаточну версію підозри Охендовському.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: