Полторак розповів про допомогу для полонених українських моряків

Читать на русском
Степан Полторак повідомив, що підписав наказ щодо надання матеріальної допомоги в сумі 50 тис. грн кожному з військовослужбовців ВМС України, які виконували завдання в районі Керченської протоки і були взяті в полон росіянами 25 листопада 2018 року.

Міністр оборони України Степан Полторак повідомив, що підписав наказ щодо надання матеріальної допомоги в сумі 50 тис. грн кожному з військовослужбовців ВМС України, які виконували завдання в районі Керченської протоки і були взяті в полон росіянами 25 листопада 2018 року.

Про це міністр написав на своїй сторінці в Facebook, пише «Слово і Діло».

«За дорученням президента України Петра Порошенка тільки що підписав наказ щодо надання матеріальної допомоги в сумі 50 тисяч гривень кожному з військовослужбовців ВМС України, які виконували завдання в районі Керченської протоки і були незаконно затримані і взяті в полон 25 листопада 2018 року», - написав Полторак .

Він повідомив, що в середу, 28 листопада, в Одесі, представники Командування Військово-морських сил ЗСУ провели зустріч з рідними і близькими військовополонених щодо їх прав та вирішення проблемних питань.

«Юридичними службами Міністерства оборони, Генерального штабу та Командування ВМС Збройних сил України забезпечена координація з Офісом уповноваженої Верховної рада України з прав людини, профільними центральними органами виконавчої влади, міжнародними правозахисними організаціями, громадськими об'єднаннями та волонтерами - Українською Гельсінською спілкою з прав людини, «Крим -SOS», Медійною ініціативою за права людини та іншими», - доповів міністр.

Зокрема, мова йде про правову підтримку українських військових моряків на міжнародному та національному рівнях, постійне інформування громадськості про стан військовополонених, а також заходи, що вживаються українською стороною з метою повернення наших воїнів додому.

Раніше з'ясувалося, хто стане посередником між Україною і РФ щодо Керченської протоки.

Також нагадаємо, світ відреагував на конфлікт в Керченській протоці.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: