Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Голова "Радикальної партії Олега Ляшка"

Ляшко запевнив, що поверне та перепоховає прах Олександра Довженка в Україні

25 листопада 2018 року народний депутат України Олег Ляшко запевнив, що поверне та перепоховає прах Олександра Довженка в Україні На своїй сторінці в фейсбук депутат зазначив: "Для мене справа честі - повернути на Україну прах Довженка і перепоховати в його рідній Сосниці на Чернігівщині, як геній кіно сам мріяв. Я це зроблю. І біля могили я посаджу яблуньку..."
Не виконано
Сказано 25 листопада 2018 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/O.Liashko
  • інститут пам'яті
  • https://youtu.be/fGM5PR1NVGM?t=2
  • https://www.facebook.com/O.Liashko/posts/1952301468171774
  • Мінкультури

Результат

18 грудня 2018 року Ляшко звернувся до депутатів ВРУ з закликом, повернути прах Довженка на батьківщину. Механізмом виконання цього він запропонував - обмін праху Довженка на прах Столипіна, або когось іншого, важливого для Росіян

Відповідно до листа Українського інституту національної пам'яті від 4 липня 2019 року, після проведення перезахоронення Олександра Олеся у 2017 році, заходів щодо створення міжвідомчої комісії з питань перепоховання видатних українців при Мінкультури не здійснювалось.

5 серпня 2019 року у відповідь, на запит до мінкультури з запитанням чи звертався до них депутат з проханням створення міжвідомчої комісії з питань перепоховання видатних українців, повідомили, що : "в період з листопада 2018 року по теперішній час О. Ляшко не звертався до Міністерства культури України з проханням створення міжвідомчої комісії з питань перепоховання видатних українців", - повідомило мінкультури.

Ляшкo навіть не сприяв вирішенню цього питання, тому обіцянка отримує статус "не виконано".