Хто з політиків наобіцяв більше за всіх у жовтні

Читать на русском

У вересні в лідери за кількістю обіцянок учергове вийшов міністр інфраструктури Володимир Омелян, який дав 13 нових обіцянок. На одне запевнення менше дав мер Івано-Франківська Руслан Марцінків, також частий «гість» нашого рейтингу. Чимало обіцянок дали також нардеп Юлія Тимошенко й голова Донецької обладміністрації Олександр Куць.

Омелян знову дав обіцянку щодо регулярних польотів авіакомпанії SkyUp. За його словами, SkyUp почне виконувати рейси до кінця року. Відзначимо, що 23 жовтня лоукост уже запустив продаж перших квитків.

Крім того, міністр дав кілька більш глобальних обіцянок. Наприклад, розширювати залізничне сполучення з країнами Європейського Союзу. «Позитивна динаміка товарообігу між Україною та країнами ЄС ставить перед нами нові виклики. Нам необхідно забезпечити надійне та ефективне транзитне сполучення в напрямку Балтійське – Чорне море. У нас уже є успішний досвід співпраці між Україною та Литвою – це вантажний контейнерний поїзд «Вікінг» і пасажирський «Поїзд чотирьох столиць». І я вірю, що це лише початок. Міністерство інфраструктури й надалі розширюватиме залізничне сполучення з країнами ЄС», – зазначив він. Також Омелян заявив, що навесні наступного року відновить роботу термінал F аеропорту «Бориспіль».

Традиційно багато наобіцяв Руслан Марцінків. У його планах, зокрема, урізати премію керівникам бюджетних установ. «Минулого року почали практику: хто з керівників бюджетних установ заощадив енергоносії – отримав премію. Цього року не заощадив ніхто. Тому пропоную «урізати» премію всім керівникам на 20%», – заявив мер Івано-Франківська.

Він також пообіцяв розмістити соціальну рекламу в транспорті й зупинках міста. Йдеться про оголошення «Поступитися місцем старшим» на екранах і «Не палити» – на зупинках.

Сім обіцянок минулого місяця дала лідерка «Батьківщини» Юлія Тимошенко, всі вони стосуються майбутнього України після переобрання президента. У світлі підвищення ціни на газ для населення депутат заявила, що після виборів вартість блакитного палива буде вдвічі меншою. Досягти цього вона планує, ліквідувавши «Нафтогаз», українці отримуватимуть газ безпосередньо від «Укргазвидобування» за собівартістю.

Також Тимошенко пообіцяла, що після переобрання президента відразу буде переглянутий державний бюджет на 2019 рік з урахуванням усіх пропозицій фракції «Батьківщина».

Олександр Куць дав у жовтні чотири нові обіцянки. Серед них – відремонтувати до кінця року 10 мостів і 100 кілометрів доріг у Донецькій області. Ще в його планах побудувати олімпійську базу в Святогорську – комплекс спортивних споруд для підготовки спортсменів і проведення змагань. Обласна адміністрація вже представила детальний план території, тепер депутати мають вирішити питання виділення землі під об'єкт.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, «Слово і Діло» розбиралось, які обіцянки політики мають виконати в листопаді.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: