ЄС готовий розширити санкції проти Росії

Читать на русском
Євросоюз готує зміни в санкції проти Росії у зв'язку з підривом суверенітету України. Відповідні робочі документи оприлюднені в базі даних євроінституцій.

Євросоюз готує зміни в санкції проти Росії в зв'язку з підривом суверенітету України. Відповідні робочі документи оприлюднені в базі даних євроінституцій.

У базі документів ЄС, які перебувають у розробці, з'явилися дві згадки про можливі нові обмеження, передає «Слово і Діло».

Україна просить ЄС посилити санкції проти РосіїУкраїна закликає Європейський Союз та держави-члени відреагувати на дії Російської Федерації в Азовському морі новою хвилею санкцій.

«Пропозиція високого представника ЄС із закордонних справ і політики безпеки Ради про внесення змін до рішення ради 2014/145/CFSP щодо обмежувальних заходів з приводу дій, які підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України», – йдеться у відсиланні на документ, доступ до змісту якого закритий.

Крім того, на порядку групи радників Брюсселя з міжнародних питань вперше після зустрічі голів МЗС у листопаді з'явився пункт «Підрив суверенітету України: проект рішення Ради та імплементація регулювання». Це також вказує на опрацювання можливих обмежувальних заходів.

Раніше з ініціативою запровадження додаткових санкцій проти Росії в зв'язку з інцидентом у Керченській протоці виступила Велика Британія.

За даними ЗМІ, пропозицію про розширення антиросійських санкцій не підтримують Німеччина та Франція.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: