Україна просить ЄС посилити санкції проти Росії

Читать на русском
Україна закликає Європейський Союз та держави-члени відреагувати на дії Російської Федерації в Азовському морі новою хвилею санкцій.

Україна закликає Європейський Союз та держави-члени відреагувати на дії Російської Федерації в Азовському морі новою хвилею санкцій.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив посол України в ЄС Микола Точицький у своєму Twitter.

Провокації РФ в Азовському морі: хроніка подій (доповнено)Зранку неділі, 25 листопада прикордонний корабель РФ протаранив буксир українського військового флоту.

«Росія атакує Україну і здіймає нову хвилю військової агресії проти України в Керченській протоці та Азовському морі. Три українські кораблі захоплені. Шестеро українських військовослужбовців поранені. ЄС має діяти рішуче і різко», - заявив посол.

Він закликав главу дипломатії ЄС Федеріку Могеріні підняти це питання на засіданні ради закордонних справ цього понеділка.

«Ми закликаємо ЄС та держави-члени рішуче відреагувати на кричуще використання військової сили Росією в Азовському морі. Що ще має зробити Росія, щоб спровокувати різку і рішучу відповідь з боку міжнародної спільноти? Нам потрібні нові санкції проти Росії. Ми повинні зупинити війну Кремля проти України», - заявив Точицький.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в результаті атаки Росії на кораблі Військово-морських сил України поранені шестеро українських моряків.

На даний момент відомо, що Росія захопила три українські кораблі в районі Керченської протоки.

У зв'язку з агресією РФ у Чорному морі весь склад Військово-морських сил України підняли за тривогою.

Під час засідання Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України ухвалено рішення рекомендувати запровадити воєнний стан в Україні.

Спікер Парубій скликає термінове засідання Ради.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: