САП програла апеляцію щодо стягнення застави екс-директора держпідприємства

Читать на русском
Колегія суддів не побачила допустимих доказів порушення обов'язків екс-керівником держпідприємства.
Степан Москвичфото: «Слово і Діло»

Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі відмовили у стягненні в дохід держави застави, внесеної за колишнього директора Луцького комбінату хлібопродуктів №2 Степана Москвича, якого підозрюють у розкраданні зерна на суму в 58,81 мільйона гривень, а також взятті його під варту.

Таке рішення ухвалила колегія суддів Апеляційного суду міста Києва за результатами розгляду скарги прокурора, повідомляє «Слово і Діло».

У скарзі прокурор САП зазначав, що Москвич неодноразово відлучався з населеного пункту, в якому він проживає, без дозволу. Наголошується, що підозрюваний протягом січня, ігноруючи покладено обов'язки й розуміючи правові наслідки таких порушень, відвідував населені пункти Луцького району та Луцьк, де проживають більшість свідків.

Також прокурора додав, що поліцейськими органами був забезпечений електронний засіб контролю, в зв'язку з чим Москвич у період із 23 до 26 січня шляхом обману детектива НАБУ та працівників поліції Головного управління Національної поліції у Волинській області ухилявся від застосування до нього браслета.

Однак, на думку колегії суддів, прокурор просто заявив про порушення Москвичем обов'язків без вказівки, коли саме було допущене підозрюваним порушення обов'язків і якими саме допустимими доказами це підтверджується. Також у суді зазначають, що в судовому засіданні прокурорами САП також не було надано належних, переконливих і достатніх доказів на підтвердження доводів викладених в апеляційній скарзі.

Колегія суддів відмовила в задоволенні апеляції.

Нагадаємо, Москвич вніс заставу.

Раніше суд узяв його під варту з альтернативою застави.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: