НАБУ знайшло в кабінеті київської судді понад 5 тисяч доларів

Читать на русском
Антикорупційне бюро домоглося арешту грошових коштів однієї із затриманих суддів столичного районного суду.
фото: прес-служба НАБУ

Суд наклав арешт на 8100 доларів, які були вилучені детективами НАБУ під час обшуків у кабінеті та за місцем проживання судді Подільського районного суду міста Києва Тетяни Войтенко.

Таке рішення ухвалив суддя Солом'янського районного суду міста Києва за результатами розгляду відповідного клопотання, повідомляє «Слово і Діло».

Зазначається, що 2600 доларів із цієї суми за серією та номером купюр збігаються з тими, які були передані нібито у вигляді неправомірної вигоди. 1000 доларів вилучили в кабінеті Войтенко, а ще 1600 доларів – за місцем її проживання. Решту 5500 доларів детективи також знайшли в кабінеті судді й просили накласти на них арешт для забезпечення можливої ​​спеціальної конфіскації, що може бути застосована як покарання.

Водночас у Бюро відзначили, що виявили в кабінеті Войтенко більшу суму, а саме 10950 доларів. Однак суддя відмовив у арешті всієї суми, оскільки, на його думку, сума спеціальної конфіскації не може перевищувати 5500 доларів. Служитель Феміди аргументував це тим, що детективи знайшли 4500 доларів, які збігаються з номерами й серією купюр із частиною неправомірної вигоди, а ще 5500 – так і не змогли знайти.

Суд частково задовольнив клопотання.

Нагадаємо, у Києві на хабарі затримали двох суддів і заступника керівника апарату.

Також правоохоронці провели обшуки в Подільському суді Києва.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: