ДФС оцінила втрати митниці через блокування пунктів пропуску

Читать на русском
У Державній фіскальній службі повідомили, що держбюджет щодня недоодержував близько 45 млн гривень через блокування пунктів пропуску.

Державна фіскальна служба оцінює втрати державного бюджету через блокування пунктів пропуску на західному кордоні України власниками автомобілів на іноземних номерах майже в 45 млн грн.

Про це в четвер, 29 листопада, повідомляється на сайті відомства, пише «Слово і Діло».

ДФС не пустила в Україну більше 200 «євроблях» з початку добиНайбільше відмов пов'язані з тим, що водії не хочуть платити фінансову заставу за ввезення машини на територію України.

За даними ДФС, левова частка припадає на Львівську митницю - 30 млн грн бюджетних втрат у день.

«Через блокування пунктів пропуску Волинської, Закарпатської та Львівської митниць ДФС власниками транспортних засобів на іноземній реєстрації держбюджет щодня, в середньому, втрачав близько 45 млн грн», - йдеться в повідомленні.

У ДФС додали, що середньоденні відрахування від зазначених митниць 20 листопада склали 189 млн грн, 27 листопада - 145 млн грн.

Раніше повідомлялося, що на пункті пропуску Краковець на кордоні з Польщею поновлюється акція протесту «євробляхерів».

Нагадаємо, 25 листопада власники авто з іноземною реєстрацією почали блокувати пункти пропуску на західній ділянці кордону. Станом на ранок 28 листопада під'їзні шляхи до двох пунктів пропуску на Закарпатті були заблокованими. У той же день протести розблокували всі під'їзні шляхи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: