У Грузії проходять президентські вибори

Читать на русском
До опівдня проголосували 15,95% виборців (558 тисяч 755 осіб). На минулих виборах аналогічний показник склав 17,15%.

На президентських виборах в Грузії явка станом на 12:00 склала 15,95%. Опозиція повідомляє про порушення, провладна партія відкидає звинувачення, а в одному із сіл побилися представники різних політсил.

Про це повідомляє інформаційне агентство News Georgia, пише «Слово і Діло».

До опівдня проголосували 15,95% виборців (558 тисяч 755 осіб). На минулих виборах аналогічний показник склав 17,15%.

Опозиція заявила про те, що представник правлячої партії «Грузинська мрія» вдарив члена виборчої комісії в одній з дільниць міста Цалка. Правоохоронці повідомили виданню, що вивчають інформацію про можливий напад.

Крім того, представники опозиційних сил повідомляють про те, що з виборчих дільниць намагалися вигнати членів виборчої комісії - заявляють, що провладні сили роблять це, щоб організувати «каруселі».

Зі свого боку в правлячій партії «Грузинська мрія» відкидають звинувачення, заявляючи про порушення з боку об'єднаної опозиції.

Тим часом у селі Іміром Марнеульського району на виборчій дільниці сталася бійка між представником правлячої партії «Грузинська мрія» і опозиційної «Єдиний національний рух» (один із порушників - член виборчої комісії). Правоохоронцям не вдалося розняти порушників, тому їх затримали. Обом загрожує штраф від 371 до 1,4 тис. доларів. За цим фактом відрили кримінальне провадження.

Одне з місцевих ЗМІ повідомило про факти чергування у деяких виборчих дільниць агітаторів «Грузинської мрії», які відзначають в списках своїх прихильників, які прийшли проголосувати. У провладній партії не заперечують, проте вважають, що агітатори діють в рамках закону: «Головне, щоб вони не чинили тиск на волю виборців».

Нагадаємо, 28 жовтня громадяни Грузії обирають президента. Виборчі дільниці відкрилися о 8:00 за тбіліським часом, а закриються - о 20:00. У Грузії право голосу мають понад 3,5 мільйона громадян у віці старше 18 років. Для перемоги в першому турі виборів кандидату необхідно набрати більше 50% голосів виборців.

Раніше Грузія закликала Росію вивести війська з Абхазії і Південної Осетії.

Також нагадаємо, Грузія подала до ЄСПЛ позов проти Росії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: