Президентські вибори в Грузії: результати екзитполів

Читать на русском
У неділю, 28 жовтня, після закриття виборчих дільниць соціологи оголосили результати екзитполів президентських виборів в Грузії.

У неділю, 28 жовтня, після закриття виборчих дільниць соціологи оголосили результати екзитполів президентських виборів в Грузії.

Як повідомляє канал Руставі 2, згідно з даними екзит-полу Edison Research, кандидат у президенти Григол Вашадзе отримує 40%, його суперниця Саломе Зурабішвілі - також 40%, пише «Слово і Діло».

Саакашвілі розповів, коли повернеться до ГрузіїЕкс-президент Грузії, екс-губернатор Одеської області Міхеїл Саакашвілі, який зараз живе в Нідерландах, збирається повернутися до Грузії до президентських виборів цієї осені.

Вибори президента Грузії стартували в неділю о 08:00 за місцевим часом. Відзначимо, що главу держави востаннє обирають шляхом загального прямого голосування. Перші попередні підсумки президентських перегонів будуть оголошені в ніч на 29 жовтня.

На посаду президента Грузії претендують 25 кандидатів. Серед них - два колишніх міністра закордонних справ: незалежна кандидат Саломе Зурабішвілі, підтримувана правлячою партією Грузинська мрія, і Григол Вашадзе - кандидат від опозиційного об'єднання Сила в єдності.

Обидва кандидати очолювали МЗС Грузії за Міхеїла Саакашвілі і є фаворитами виборів. Їх об'єднує відсутність симпатій до Росії і курс на зближення з Європейським Союзом та НАТО. Чинний президент Грузії Георгій Маргвелашвілі не висував свою кандидатуру на другий термін. Не стала брати участь у виборах й лідер опозиційної партії Демократичний рух, колишня глава парламенту Ніно Бурджанадзе.

Раніше в Грузії почалися міжнародні навчання за участю НАТО і України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: