У Херсонській області можуть вилучити турбази для ЗСУ

Читать на русском
Голова Генічеського району Олександр Воробйов вдячний керівництву України за військовий стан в Херсонській області.

Голова Генічеської районної держадміністрації Олександр Воробйов готовий тимчасово вилучити у підприємців турбази уздовж Арабатської Стрілки, щоб розмістити якомога більшу кількість військовослужбовців.

Як пише «Слово і Діло», про це він сказав під час прес-конференції, повідомляють НикВести в середу, 28 листопада.

В Україні поки що не створюватимуть військово-цивільні адміністраціїВ Україні після введення воєнного стану поки немає підстав для створення військово-цивільних адміністрацій в регіонах його дії.

«До мене надійшло запитання від керівництва країни, скільки я можу розмістити тут, на місці, військових. Я у присутності представників ЗМІ зазначу, що я розміщу тут стільки військових, скільки буде необхідно для захисту нашої з вами території та всієї України. А це 40 кілометрів Арабатської Стрілки. Всі бази відпочинку», - сказав Воробйов.

Він наголосив, що «не буде слухати слюні і соплі» деяких керівників установ, які будуть говорити, що вони вже запечатали приміщення на зимовий період.

«Все відкриємо, а когось відправимо куди треба і на скільки потрібно», - зазначив чиновник.

Також він подякував керівництву України за оголошення воєнного стану в Херсонській області, оскільки Генічеський район розташований поруч з анексованим Кримом.

Як відомо, закон про воєнний стан набув чинності у середу, 28 листопада. Закон затверджує президентський указ про введення воєнного стану на 30 діб у Вінницькій, Луганській, Миколаївській, Одеській, Сумській, Харківській, Чернігівській, а також Донецькій, Запорізькій, Херсонській областях і внутрішніх водах України Азово-Керченської акваторії.

Президент Петро Порошенко пообіцяв не продовжувати військовий стан, введений у частині країни до 26 грудня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: