РФ розсилає SMS жителям України із закликом прибути до військових частин – Міноборони

Читать на русском
Відомство закликає громадян довіряти тільки офіційній інформації і повідомляти компетентним органам про подібні випадки для належного реагування на інформаційну агресію.

Міністерство оборони заявляє, що Російська Федерація розсилає від імені українського оборонного відомства SMS-повідомлення жителям межують з нею областей України із закликом прибути до найближчої військової частини.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби відомства, пише «Слово і Діло».

«За наявною інформацією, сьогодні, 27 листопада 2018 року, жителям Путивльського району Сумської області, який територіально межує із державним кордоном Російської Федерації, від імені Міністерства оборони України надходять SMS-повідомлення із пропозицією прибути до найближчої військової частини», - розповіли в Міноборони.

У повідомленні наголошується, що Міноборони не має ніякого відношення до розсилки подібних повідомлень і Збройні сили ніколи не вдавалися до подібних заходів інформування громадян.

«Зате є чимало прикладів розсилки спам-повідомлень російсько-окупаційними військами і незаконними збройними формуваннями, які підтримуються Росією на території Донецької та Луганської областей. Тому ця тактика окупанта-агресора вже відома», - сказано в ньому.

У Міноборони підкреслюють, що подібні дії є черговим проявом агресії Росії щодо України. Відомство закликає громадян довіряти тільки офіційній інформації і повідомляти компетентним органам про подібні випадки для належного реагування на інформаційну агресію.

Раніше Міноборони РФ прокоментували перехоплення літака ВМС США.

Також нагадаємо, весь склад ВМС України підняли по тривозі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: