В областях створять штаби оборони – Порошенко

Читать на русском
Буде передислокована частина військ і висунута на кордон для того, щоб відразу ж організувати ефективний захист, зазначив президент.

В Україні не будуть створюватися нові військово-цивільні адміністрації в тих регіонах, які зачіпає закон про воєнний стан. Однак в них з'являться штаби оборони.

Про це сказав президент Петро Порошенко в інтерв'ю українським телеканалам, повідомляє «Слово і Діло».

Порошенко пояснив, чому запровадив воєнний стан в УкраїніПрезидент України Петро Порошенко розповів, чому воєнний стан в Україні ввели лише на п'ятому році російської агресії.

«Військові адміністрації не будуть створюватися. Будуть створюватися тільки штаби оборони для організації та підготовки територіальної оборони: перевірки резерву, перевірки можливостей із мобілізації, перевірки технічного стану. Буде передислокована частина військ і висунута на кордон для того, щоб відразу ж організувати ефективний захист», - пояснив Порошенко.

Він також запевнив, що повноваження президента не будуть розширені в зв'язку з введенням воєнного стану.

«Щодо обмеження конституційних прав і свобод. Позиція перша - повноваження не розширюються. Президент має виняткові конституційні повноваженння оборони країни в рамках статті 106 Конституції... Це пряма конституційна відповідальність президента, який повинен захистити країну», - сказав Порошенко.

Нагадаємо, Верховна Рада 26 листопада ухвалила закон про затвердження указу президента про введення воєнного стану в Україні. Рішення підтримали 276 народних депутатів.

Згідно з указом, який опублікований на сайті президента, військовий стан в Україні запроваджується терміном на 30 діб з 14:00 26 листопада.

Воєнний стан запроваджується в десяти областях України: Вінницькій, Луганській, Миколаївській, Одеській, Сумській, Харківській, Чернігівській, Донецькій, Запорізькій і Херсонській.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: