Чотири роки роботи ВР: хто з мажоритарників виконав найменше обіцянок

Читать на русском

Рівно чотири роки тому, 27 листопада, розпочала роботу Верховна Рада восьмого скликання. Ми підрахували, що народні депутати виконали лише кожну четверту передвиборчу програмну обіцянку. Пропонуємо подивитися, хто з мажоритарників виконав найбільше зобов'язань перед виборцями, а хто увійшов до десятки найбільш безвідповідальних.

З десяти нардепів-мажоритарників, які впоралися з найбільшою кількістю обіцянок, переважають члени фракції БПП. Жителям Вінницької області пощастило з мажоритарниками, оскільки на першому та другому місцях опинилися Микола Кучер (ОВО №17, Вінницька область), який виконав 84% запевнень, і Руслан Демчак (ОВО №18, Вінницька область), який впорався з 82% своїх зобов'язань.

Відзначимо, що позначку у 80% виконаних намірів не подужав більше жоден мажоритарник. По 71% обіцянок виконали Дмитро Лубінець (ОВО №60, Донецька область) та Андрій Вадатурський (ОВО №130, Миколаївська область).

На рахунку Андрія Шиньковича (ОВО №189, Хмельницька область) 67% виконаних обіцянок. По 64% намірів змогли здійснити Ігор Артюшенко (ОВО №75, Запорізька область) та Максим Єфімов (ОВО №48, Донецька область).

Замикають список найпродуктивніших мажоритарників Костянтин Усов (ОВО №33, Дніпропетровська область), Дмитро Добродомов (ОВО №115, Львівська область) і Павло Дзюблик (ОВО №66, Житомирська область).

До десятки найбільш безвідповідальних мажоритарників потрапили парламентарії з різних фракцій і політсил. Ми підсумували всі провалені нардепом обіцянки й ті, які він має виконати до кінця каденції. За чотири роки нічого з обіцяного не виконав Сергій Клюєв (ОВО №46, Донецька область), який втік з України на початку каденції.

Віктор Романюк (ОВО №94, Київська область) має виконати ще 64% зобов'язань перед виборцями.

Ще один нардеп-утікач Олександр Онищенко (ОВО №93, Київська область) не виконав 62% обіцянок.

Руслан Сольвар (ОВО №91, Київська область) не виконав 55% запевнень. Половину обіцянок ще не виконали Дмитро Добкін (ОВО №178, Харківська область) і Костянтин Жеваго (ОВО №150, Полтавська область).

Більш ніж 40% провалених і ще не виконаних обіцянок у Миколи Люшняка (ОВО №166, Тернопільська область) та Юлія Іоффе (ОВО №112, Луганська область).

Замикають десятку самих безвідповідальних нардепів-мажорітрників Андрій Білецький (ОВО №217, Київ), на рахунку якого 38% провалених і ще не виконаних запевнень, а також Володимир Зубик (ОВО №195, Черкаська область), який не виконав 36% зобов'язань перед виборцями.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, ми підрахували, хто з нардепів – жінки чи чоловіки – краще виконує обіцянки.

Також «Слово і Діло» подивилось, які фракції краще за всіх виконують обіцянки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: