В Одесі загубили речові докази в справі НАБУ: поліція їх шукає

Читать на русском
В Національне бюро передали справу про можливі зловживання одеських митників при ввезенні тютюнових виробів.

У кримінальному провадженні про можливе зловживання службовим становищем чиновниками Одеської митниці при заниженні розміру обов'язкових платежів при ввезенні сигарет, яке передали з Генеральної прокуратури до Національного антикорупційного бюро, зникли речові докази.

Про це зазначається в ухвалах Овідіопольського районного суду Одеської області, повідомляє «Слово і Діло».

У документі повідомляється, що слідчий відділ Авангардівського відділу поліції Овідіопольського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Одеській області проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні, порушенего за фактом ч. 1 ст. 388 Кримінального кодексу України (незаконні дії щодо майна, на яке накладено арешт або яке описано чи підлягає конфіскації). Цю справу відкрили після надходження у відділення поліції телефонного дзвінка від детектива НАБУ про те, що речові докази в їх справі пропали і не зберігаються на складі ТОВ «АГАТ 2016», а саме в смт Авангард, Овідіопольського району Одеської області. Одеські слідчі встановили, що сигарети передали ТОВ «АГАТ 2016» на підставі договору про зберігання тимчасово вилученого майна і речових доказів. Акти передачі речовим доказом були завірені директором «АГАТ 2016» Віталієм Капітанчуком, який користувався двома абонентськими номерами оператора «Київстар» і одним Lifecell.

Також слідчі встановили, Прохоров замовляв послуги перевезення цих сигарет у невідомій особі, яка також користується абонентським номером «Київстару». У зв'язку з цим, поліцейські з Одеської області просили суд надати доступ до інформації за вищевказаними номерами. Суддя клопотання задовольнив.

Раніше в цьому провадженні Департамент з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генпрокуратури (так званий у ЗМІ департамент «Кононенка-Грановського») ініціював знищення майже 75 мільйонів сигарет, які були без акцизів і зберігалися на території земельних ділянок митного поста «Одеса-Центральний». Вони також були визнані речдоками в справі. Суддя клопотання ГПУ задовольнив.

Нагадаємо, НАБУ порушило кримінальне провадження, в якому розслідувало можливу причетність департаменту «Кононенка-Грановського» ГПУ до контрабанди сигарет. Як відомо, правоохоронці вилучили контрабандні сигарети з Придністров'я.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: