З'ясувалося, про що Порошенко говорив із Меркель

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко і канцлер Німеччини Ангела Меркель під час телефонних переговорів обговорили агресію Росії та введення воєнного стану в Україні.

Президент України Петро Порошенко і канцлер Німеччини Ангела Меркель під час телефонних переговорів обговорили агресію Росії та введення воєнного стану в Україні.

Агресія РФ в Азовському морі: до чого призведе конфліктРосійська агресія в Керченській протоці не призведе до ескалації ситуації на Донбасі, а Україна використає цю ситуацію для отримання дивідендів.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу глави держави.

Як зазначається, Порошенко поінформував Меркель про акт агресії РФ проти України в акваторії Керченської протоки та дії України у відповідь, зокрема, введення режиму воєнного стану.

У свою чергу, Меркель висловила заклопотаність ескалацією агресії РФ із застосуванням зброї і повідомила, що буде робити все для деескалації. Порошенко закликав посилити тиск на Росію заради негайного звільнення українських моряків і кораблів.

«Співрозмовники скоординували дії з підготовки до Європейської Ради, яка відбудеться в Брюсселі в грудні. Також було домовлено продовжити українсько-німецькі консультації для вирішення ситуації», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 25 листопада Рада національної безпеки і оборони України рекомендував ввести воєнний стан в Україні через дії РФ в Азовському морі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: