Поранених українських моряків вивезли з Криму – представник Порошенка

Читать на русском
Постійний представник президента України в Криму заявив, що поранені були шість українських моряків, у той час, як росіяни кажуть тільки про трьох.

Декількох українських моряків, які були поранені під час захоплення кораблів у Керченській протоці, вивезли до Москви.

Про це пише «Слово і Діло», про це в понеділок, 26 листопада, заявив постійний представник президента України в Криму Борис Бабін в ефірі 112 Україна.

Провокації РФ в Азовському морі: хроніка подій (доповнено)Зранку неділі, 25 листопада прикордонний корабель РФ протаранив буксир українського військового флоту.

«Наскільки нам відомо, декількох поранених перевезли в Москву», - заявив він.

Бабін також зазначив, що російська сторона говорить про трьох поранених, у той час, як Києву відомо про шістьох постраждалих.

Він також повідомив, що, за деякою інформацією, трьох українських моряків прооперували, у них осколкові поранення.

«Ми вимагаємо від росіян поводження з нашими військовополоненими відповідно до норм міжнародного гуманітарного права, закликаємо не робити покроково міжнародних злочинів стосовно громадян України», - зазначив дипломат.

Напередодні ввечері представник президента України в АР Крим Борис Бабін повідомляв, що поранення отримали шестеро моряків, разом у полон було взято більше 20 осіб з трьох кораблів.

Раніше в Росії повідомили про стан поранених українських моряків. Зазначалося, що в них поранені кінцівки. Також у Росії назвали імена поранених українських військових.

ФСБ Росії звинуватила українську сторону в небезпечних маневрах під час заходження в закриту акваторію територіального моря РФ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: