Порошенко проводить переговори з генсеком НАТО

Читать на русском
Почалася телефонна розмова президента України з генеральним секретарем Північноатлантичного альянсу.

Президент України Петро Порошенко в понеділок, 26 листопада, проводить телефонну розмову з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом.

Темою переговорів стала ескалація в Керченській протоці, пише «Слово і Діло».

Провокації РФ в Азовському морі: хроніка подій (доповнено)Зранку неділі, 25 листопада прикордонний корабель РФ протаранив буксир українського військового флоту.

«Президент почав телефонну розмову з генеральним секретарем НАТО Столтенбергом», - написав прес-секретар президента Святослав Цеголко на сторінці у Фейсбуці.

Нагадаємо, напередодні ввечері Порошенко анонсував переговори з генсеком НАТО і лідерами ЄС.

Раніше в НАТО і ЄС зробили заяву щодо конфлікту на Азові.

Нагадаємо, Військово-морські сили ЗС України повідомили, що в районі Керченської протоки в Азовському морі прикордонні катери ФСБ РФ відкрили вогонь на ураження по корабельній групі ВМС України. В результаті, за даними ВМС, росіянами були захоплені три кораблі й поранені 6 українських військовослужбовців.

Під час засідання РНБОУ начальник Генштабу Віктор Муженко заявив, що загалом на українських суднах перебували 23 особи, доля моряків із кораблів ВМС ЗСУ, які були захоплені російськими службами, Україні невідома.

Як повідомлялося, за результатами засідання РНБО президент Петро Порошенко просить Верховну Раду розглянути на позачерговому засіданні в понеділок рішення про запровадження воєнного стану в Україні.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій скликає позачергове засідання парламенту на 26 листопада.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: