Денісова обговорила з Москальковою затримання моряків на Азові

Читать на русском
Москалькова стверджує, що знає про ситуацію із затриманими моряками тільки з відкритих джерел.

Український омбудсмен Людмила Денісова обговорила зі своєю російською колегою Тетяною Москальковою ситуацію із захопленням українських моряків на суднах в Азовському морі.

Про це пише «Слово і Діло».

Провокації РФ в Азовському морі: хроніка подій (доповнено)Зранку неділі, 25 листопада прикордонний корабель РФ протаранив буксир українського військового флоту.

«Відбувся контакт з Москальковою, я їй телефонувала, вона взяла слухавку. Вона мені сказала, що має інформацію тільки ту, яка поширена, в тому числі із сайту ФСБ. Вона зробила всі необхідні звернення до державних органів Російської Федерації, які причетні до цього, і чекає інформації про те, скільки українських моряків перебувають в Росії, в якому вони стані і потребують медичної допомоги», - повідомила Денісова в ефірі Радіо НВ в понеділок, 26 листопада.

За словами Денісової, в Криму поширюють повідомлення, що троє важко поранених українських військових зараз перебувають Керчі в лікарні у стабільному стані. Де ще троє – невідомо.

Раніше в РФ підтвердили затримання кораблів ВМС України, під час якого російська сторона застосувала зброю.

ФСБ Росії звинуватила українську сторону в «небезпечних маневрах» під час заходу в «закриту акваторію територіального моря РФ».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: