Порошенко запропонує Раді запровадити воєнний стан на 30 днів

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко пропонуватиме парламенту запровадити воєнний стан на 30 днів.

Президент України Петро Порошенко пропонуватиме парламенту запровадити воєнний стан на 30 днів.

В Україні можуть запровадити воєнний стан: що пишуть у соцмережахВоєнний стан в Україні можуть запровадити вже сьогодні, 26 листопада, у відповідь на дії Росії в Керченській протоці.

Про це Порошенко заявив під час свого звернення до народу з приводу запровадження воєнного стану в понеділок, 26 листопада, пише «Слово і Діло».

«Воєнний стан триватиме 30 днів. І завершиться в середині грудня. Саме на початку грудня я внесу проект рішення парламенту про дату президентських виборів, які мають відбутися відповідно до Конституції 31 березня 2019 року. Як верховний головнокомандувач я докладу всіх зусиль, щоб вкластися в ці стислі терміни й за місяць вичавити максимум можливостей для підвищення нашої готовності дати відсіч можливому повномасштабного наступу країні-агресору Росії», – сказав Порошенко.

Відзначимо, що РНБО, рішення якої 26 листопада президент запровадив, рекомендувала запровадити воєнний стан на 60 днів – до 25 січня 2019 року.

Також президент Порошенко заявив, що запроваджує воєнний стан не з 1, 26 листопада, як рекомендувала РНБО, а з 9 ранку 28 листопада.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: