В УПЦ МП заявили, що СБУ запрошує їхніх єпископів на «розмови»

Читать на русском
Голова юридичного відділу УПЦ МП протоієрей Олександр Бахов заявив, що Служба безпеки України почала запрошувати деяких єпископів УПЦ на «розмову» або «бесіду».

Голова юридичного відділу УПЦ МП протоієрей Олександр Бахов заявив, що Служба безпеки України почала запрошувати деяких єпископів УПЦ на «розмову» або «бесіду».

Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook, пише «Слово і Діло».

Відмова від єдиної церкви: що засвідчила позиція УПЦ МПСобор УПЦ МП вирішив не брати участь у створенні єдиної Української помісної церкви та розірвав відносини з Константинополем.

«Після останніх подій навколо УПЦ це цілком очікувано, навіть показово, але хочу звернути увагу, що процесуальний закон не містить такої форми спілкування, як «розмова» або «бесіда». Тому дорогі Владики і батьки сумніваюся, що вони з вами про Бога будуть говорити!», - написав протоієрей.

Він також закликав православних не боятись і просити надсилати «запрошення» поштою способом передбаченим кримінальним процесуальним законодавством.

«На «розмову» краще приходити з адвокатом, кожен має право на правову допомогу (ст. 59 Конституції України). Під час «розмови» ви маєте право не свідчити проти себе, членів сім'ї чи близьких родичів (ст. 63 Конституції України)», - додав священик.

Видання theБабель поцікавилося у прес-секретаря СБУ Олени Гітлянської, що їй відомо про вищезгадане. Гітлянська відповіла, що нічого, і додала, що більше інформації може з'явитися у понеділок, 19 листопада.

Нагадаємо, Мінкульт вимагає забрати в УПЦ МП Почаївську лавру.

Також відзначимо, в УПЦ МП відреагували на відмову Порошенка від зустрічі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: