У РПЦ відреагували на рішення Мін'юсту щодо Почаївської лаври

Читать на русском
Інформація, що надходить, свідчить про підготовку масштабного тиску на канонічну Українську православну церкву, вважають в РПЦ

Заступник голови Синодального відділу зовнішніх зв'язків РПЦ протоієрей Микола Балашов заявив, що рішення комісії Мін'юсту України позбавити Українську православну церкву Московського патріархату (УПЦ МП) права користування комплексом споруд Свято-Успенської Почаївської лаври нібито говорить про початок «масштабного тиску на УПЦ».

Про це пише РБК, передає Слово і Діло

«Інформація, що надходить, свідчить про підготовку масштабного тиску на канонічну Українську православну церкву, її монастирі і храми», - сказав він.

Балашов наголосив, що президент України говорив про добровільний характер приєднання громад до створюваної в країні єдиної церкви.

За його словами, «ченців в ній буде раз-два та й усе», в той час як у Почаївській лаврі їх зараз більше, «ніж у розкольників різних мастей на всю Україну».

Чому Верховна Рада перейшла дорогу Кабміну щодо передачі Андріївської церкви Вселенському патріархатуВерховна Рада не мала ухвалювати президентський законопроект про передачу Андріївської церкви Вселенському патріархату.

Раніше, Міністерство юстиції України скасувало незаконну перереєстрацію споруд Свято-Успенської Почаївської Лаври.

Також Міністерство культури звернулося до Міністерства внутрішніх справ провести ряд запобіжних заходів з метою запобігання пошкодження, знищення та викрадення церковного майна та історико-культурних цінностей з релігійних храмів УПЦ МП.

Відзначимо, Слово і Діло писало, чому Рада перейшла дорогу Кабміну в питанні передачі Андріївської церкви Вселенському патріархату.

Що про передачу Андріївської церкви Вселенському патріархату думають в соцмережах - в огляді.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: