Суд відмовив НАБУ в примусовому відборі голосу судді з Івано-Франківська

Читать на русском
Столичний райсуд відмовив Національному бюро в примусовому відборі зразків голосу підозрюваного судді.
Володимир Булка

Підозрюваний детективами НАБУ в одержанні неправомірної вигоди в 5 тисяч євро суддя Господарського суду Івано-Франківської Володимир Булка відмовився надавати слідству зразки голосу.

Про це йдеться в ухвалі Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Булка відмовився надавати зразок голосу через «погане самопочуття», про що склали відповідний протокол. У клопотанні детектива НАБУ про примусовий відбір зразку голосу підозрюваного судді вказується, що прокурором Спеціалізованої антикорупційної прокуратури 28 серпня винесена постанова про необхідність відібрати зразки усного мовлення в Булки. Зазначений зразок необхідний для проведення експертизи відео- та звукозапису для встановлення приналежності голосів, зафіксованих у результаті проведення негласних слідчих (розшукових) дій конкретних осіб.

Вивчивши клопотання, слідчий суддя Марія Зелінська відмовила в примусовому відборі зразків голосу Булки. За її словами, згідно з матеріалами клопотання, зазначена експертиза ще не призначена, а тому примусове відібрання зразків голосу суперечить вимогам ст. 245 КПК України.

Нагадаємо, суд призначив експертизу «патронів», знайдених у Булки. Також суддя призначив експертизу його «міченого хабара». Раніше суд продовжив домашній арешт судді Госпсуду Івано-Франківської області.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: