Суд продовжив домашній арешт підозрюваному НАБУ судді з Івано-Франківська

Читать на русском
Столичний райсуд підтримав антикорупційних прокурорів у проханні продовжити домашній арешт франківському судді.

Суд продовжив на два місяці нічний домашній арешт судді Господарського суду Івано-Франківської області Володимиру Булці, якого детективи НАБУ затримали за підозрою в отриманні неправомірної вигоди в 5 тисяч євро.

Таке рішення прийняв слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Максим Вишняк, повідомляє «Слово і Діло».

Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Олександр Посвистак просив суд продовжити домашній арешт Булки, оскільки досудове розслідування ще триває, а ризики ховатися від слідства; впливати на свідків; знищити, спотворити або приховати речові докази, а також перешкоджати розслідуванню іншим чином ще існують.

Вислухавши доводи прокурора, суддя задовольнив клопотання й продовжив нічний домашній арешт Булки до 4 грудня. Також суд продовжив обов'язки підозрюваного судді, а саме: прибувати на першу вимогу; повідомляти про зміну місця проживання; утримуватися від спілкування з фігурантами та здати закордонний паспорт.

Також суд окремим рішенням продовжив досудове розслідування до 27 грудня.

Нагадаємо, журналіст «Слова і Діла» дізнався деталі справи Булки. Раніше детективи НАБУ знайшли в нього майже 120 грамів «золотих виробів». Також суд призначив експертизу «міченого хабара» судді з Івано-Франківська.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: