НАБУ розслідує закриття прокуратурою Києва справи про заволодіння бізнесом

Читать на русском
В Антикорупційному бюро хочуть перевірити законність скасування підозр 13 особам прокурорами столичної прокуратури.

Детективи НАБУ здійснюють досудове розслідування в кримінальному провадженні про можливе зловживання службовим положенням посадовими особами прокуратури Києва при закритті кримінального провадження щодо заволодіння частками в корпоративних правах 22 українських сільськогосподарських підприємств.

Про це йдеться в рішенні Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

У клопотанні вказується, що детективи НАБУ з квітня 2017 року розслідують вказане провадження. У Бюро повідомляли, що прокуратурою Києва здійснювалося розслідування в кримінальному провадженні щодо заволодіння частками в корпоративних правах 22 сільськогосподарських підприємств одного з українських бізнесменів. Так, наприкінці 2016 року прокуратурою Києва було повідомлено про підозру 13 особам. Однак, на думку детективів, зміст цих повідомлень про підозру викликає сумнів щодо документального та фактичного їх підтвердження, а вказана процесуальна дія, ймовірно, скоєна з метою здіснення тиску на підозрюваних для можливого отримання від них неправомірної вигоди.

У результаті розслідування цього провадження прокуратурою Києва були винесені постанови про закриття цього провадження й, відповідно, підозр щодо 13 осіб в зв'язку зі встановленням відсутності в їхніх діях складу кримінального злочину. Бюро встановило, що ця справа столичної прокуратури наразі перебуває в розпорядженні Апеляційного суду міста Києва, оскільки там розглядається скарга на закриття провадження. Детектив просив надати йому доступ до цієї справи. Суд задовольнив клопотання.

Нагадаємо, НАБУ розслідує зловживання в аеропорту «Київ».

Раніше Бюро розпочало розслідувати незаконне вивезення бурштину через Львівський кордон.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: