Хто буде господарем: «Межигір'я» шукає свого власника

Читать на русском
Для колишньої резиденції Віктора Януковича Межигір'я шукають нового власника. Імуществобило заарештовано в липні 2015 року.
Ілюстративне фото.

Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, шукає управлінців для колишньої резиденції Віктора Януковича у Нових Петрівцях.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба АРМА.

В «Межигір’я» приїжджають сотні тисяч туристів (ФОТОРЕПОРТАЖ)Резиденція Президента Віктора Януковича «Межигір’я» за останні два дні перетворилася на туристичний маршрут

Агентство пропонує потенційним управителям розпорядження «Межигір’ям» на підставі договору.

«Управління активами здійснюється на умовах ефективності, а також збереження та збільшення їх вартості. Управитель має право на плату, а також на відшкодування необхідних витрат, понесених ним у зв’язку з управлінням активами, що відраховуються безпосередньо з доходів від використання прийнятих в управління активів. Управитель не має права відчужувати активи, прийняті ним в управління», - наголошують у прес-службі.

Своє рішення про пошук управителів для колишньої резиденції президента-втікача в АРМА пояснюють тим, що відповідно до законодавства АРМА не може витрачати бюджетні кошти на утримання і обслуговування активів.

«Натомість, відповідні заходи можуть і мають організовуватися управителем, відібраним у порядку, встановленому законом, і оплачуватися виключно з доходів від управління, які отримуються управителем в процесі комерційного використання активів», - зазначили в Агентстві.

Майно резиденції «Межигір’я» було заарештоване у липні 2015 року.

На початку липня 2018 року стало відомо, що суд передав в управління АРМА нерухомість арештованого «Межигір’я».

Також в АРМА передали земельну ділянку площею 1,7688 га, розташовану поза межами села, ще один будинок площею 619,6 кв.м, квартиру площею 239,40 кв.м та два гаражі.

Нагадаємо, раніше висловлювалися припущення, що в резиденції можуть побудувати дитячий комплекс або в «Межигір'ї» створять центр реабілітації військових.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: