В ГПУ назвали приблизну вартість Межигір'я

Читать на русском
В Генеральній прокуратурі України оцінили приблизну вартість резиденції Межигір'я, яка раніше належала Януковичу.

У Генеральній прокуратурі України оцінили приблизну вартість резиденції Межигір'я, яка раніше належала екс-президенту Віктору Януковичу.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на ТСН.

ГПУ оцінила вартість майна резиденції приблизно в 10 млрд грн. Його описували протягом минулого року і половина з цієї суми вже доведена фінансовими документами.

Зараз описане майно арештовують, але не в цілому, а тематичними частинами. Вже є рішення суду про автопарку, алкоголю і нерухомості. Тепер в список додали ще корабель-ресторан. У найближчі два тижні слідчі подадуть в суд позов про ще майже два десятки об'єктів Межигір'я.

Коли завершать процедуру взяття всього майна під арешт, остаточно підрахують його вартість і додадуть до справи про заволодіння Януковичем державною резиденцією.

Суд заарештував усю нерухомість у «Межигір'ї»Суд наклав арешт на все нерухоме майно, що розташоване на території колишньої резиденції екс-президента Віктора Януковича Межигір'я в Нових Петрівцях Київської області.

«Витрачено на будівництво, закупівлю різного роду речей і так далі - це не остаточна цифра, вона може бути до 10 млрд грн. Це те, що стосується витрат, наприклад, ваза і документи, коштує стільки-то. А там, де таких документів немає, буде призначатися експертиза», - пояснив керівник спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк.

Нагадаємо, суд задовольнив прохання звинувачення про притягнення Януковича до участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою в рамках провадження про незаконне заволодіння Межигір'ям.

Суд виніс ще одну постанову, яким наклав арешт на плавзасоби ТОВ «Танталіт», що знаходилися на території колишньої резиденції Януковича.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: