Гройсман просить обмежити підвищення цін на тепло

Читать на русском
Тарифи на опалення повинні зрости не більш ніж на 16 відсотків. Підвищення має проконтролювати НКРЕКП.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман звернеться до Національної комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ), з проханням обмежити розмір підвищення тарифів на теплопостачання в регіонах.

Про це він сказав під час години запитань до уряду у Верховній Раді в п'ятницю, 23 листопада, пише «Слово і Діло».

Ціна на газ для українців зросла: що раніше обіцяли політикиУкраїнці з 1 листопада платитимуть за газ на 23,5 відсотки більше. Що раніше з приводу вартості газу обіцяли політики, розбиралося Слово і Діло.

«Ми вважали, що максимум, як може збільшитися ціна, це на 16%. Але ми знаємо, що є підвищення на більше – 25%, 30%. І це допускати просто неможливо, тому що це неадекватне підвищення», – сказав Гройсман, відповідаючи на питання нардепа про нерівномірне підвищення тарифів у різних містах.

Прем'єр повідомив, що планує звертатися до НКРЕКУ, «щоб вони допомогли нам провести перевірку». «Якщо буде потрібно, будемо запускати й Державну аудиторську службу», – додав він.

Гройсман зазначив, що «ціна газу є дуже важливою, але також дуже важлива технологія виробництва тепла, втрати нормативні, наднормативні».

Прем'єр нагадав, що котельні належать місцевій владі, й від неї залежить інвестування в енергоощадні технології.

Раніше Гройсман заявив, що якщо газ подорожчав на 23%, то тарифи на тепло мають підвищуватися не більш ніж на 16%. Очікується, що нові тарифи на тепло затвердять у грудні-січні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: