«Газпром» визначився з маршрутом «Турецького потоку»

Читать на русском
У російській компанії визначилися з країнами, через які буде проходити друга нитка газопроводу.

Газопровід «Турецький потік» може бути прокладений через Болгарію, Сербію, Угорщину та Словаччину.

Як пише «Слово і Діло», про це в четвер, 22 листопада, повідомила газета «КоммерсантЪ».

Путін і Ердоган запустили «Турецький потік»У понеділок, 19 листопада, відбулася церемонія запуску першої нитки морської частини нового російського газопроводу.

Видання зазначає, що на дані факти вказують матеріали газотранспортних операторів названих країн в рамах процедури бронювання їхніх майбутніх потужностей (open season). Така процедура передбачена законодавством для будівництва газопроводів.

За інформацією газети, болгарські компанії планують провести аукціон в грудні, інші вже зробили це в жовтні. Бронювання нових потужностей проводиться з жовтня 2022 року на сім років.

За словами джерел видання, всі запропоновані потужності збирається забронювати «Газпром». Аналогічну процедуру російський концерн використовував для бронювання потужностей для продовжень газопроводу «Північний потік-2» в Німеччині, Чехії та Словаччині.

Таким чином, як зазначає «КоммерсантЪ», «Газпром» планує запустити обидві нитки «Турецького потоку» в експлуатацію вже з 2020 року. Однак друга нитка, призначена для поставок на Балкани, в 2020 році буде завантажена лише частково – для поставок до Болгарії, Греції та Сербії, а повного завантаження досягне в 2022 році.

У російській компанії від коментарів відмовилися.

Нагадаємо, 19 листопада президенти Туреччини та Росії Реджеп Таїп Ердоган і Володимир Путін запустили першу нитку газопроводу «Турецький потік», що проходить дном Чорного моря.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: