До КСУ надійшло конституційне звернення Верховної Ради

Читать на русском
Нардепи просять КСУ перевірити проект закону на відповідність статтям 157 і 158 Конституції.

До Конституційного суду України надійшло конституційне звернення Верховної ради України щодо законопроекту №9037, який передбачає зміни до Конституції щодо закріплення курсу держави на вступ у Євросоюз та НАТО.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба КСУ.

Зокрема, парламентарі просять суд перевірити проект закону на відповідність статтям 157 і 158 Основного закону.

«27 вересня до Конституційного суду України надійшло конституційне звернення Верховної ради України про надання висновку щодо відповідності законопроекту про внесення змін до Конституції України (щодо стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському союзі та в Організації Північноатлантичного договору) (реєстр. № 9037) вимогам статей 157 і 158 Конституції України», - сказано у повідомленні.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко наголосив на важливості якнайшвидшого розгляду конституційних змін щодо закріплення євроатлантичного курсу України.

Як повідомлялося, 20 вересня нардепи відправили на розгляд до Конституційного суду України президентський законопроект №9037 про внесення змін до Конституції України щодо незворотності курсу України на європейську та євроатлантичну інтеграцію.

Також повідомлялося, що співголова Парламентського комітету асоціації «Україна - Європейський союз» з боку Європейського парламенту Даріуш Розатті заявив, що внесення змін до Конституції у частині євроатлантичної та європейської інтеграції покращить співпрацю України з Європейським союзом.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: