Євросоюз поставив Польщі ультиматум щодо судової реформи

Читать на русском
Євросоюз дав Польщі ще шість тижнів для внесення змін до суперечливої судової реформи, проведеної в країні.

Євросоюз дав Польщі ще шість тижнів для внесення змін до суперечливої судової реформи, проведеної в країні.

Як повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Euractiv, 14 травня в Брюсселі відбулося засідання Ради ЄС, але міністри не ухвалювали рішення про подальші дії щодо Польщі, зокрема, через перші зміни в реформі й переговори, що тривають.

Польща визначилась, як протистоятиме санкціям ЄСПольська влада рішуче налаштована вести діалог з країнами Євросоюзу через запровадження санкцій.

Наступна зустріч відбудеться 26 червня й тоді, за словами віце-президента Єврокомісії Франса Тіммерманса, Польща може зіткнутися з «повним спектром» можливостей, якщо не буде подальших змін.

«Ми досягли певного прогресу, але ми все ще вважаємо, що є можливість зробити ще більший прогрес, щоб ми могли сказати, що немає системної загрози», – заявив Тіммерманс.

Франція та Німеччина випустили спільну заяву, зазначивши, що обидві країни «висловлюють свою думку одним голосом, коли нашу спільну цінність ставлять під загрозу», й висловили свою підтримку Тіммермансу.

«Ми знову підтверджуємо нашу повну підтримку його зусиллям у діалозі з польською владою», – заявила французький міністр у європейських справах.

Нагадаємо, 20 грудня 2017 року Європейська комісія почала процедуру санкцій проти Польщі через запровадження скандальної судової реформи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: