У Раді зареєстрували законопроект щодо наклепу

Читать на русском
Парламентарі розробили законопроетк щодо наклепу. Це умисне поширення завідомо неправдивих відомостей, що ганьблять честь і гідність іншої особи або підривають її ділову репутацію.

У Верховній Раді зареєстрували законопроект щодо наклепу.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться на сайті парламенту.

Проект закону про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України щодо встановлення відповідальності за наклеп має номер 9306 від 20.11.2018.

Ініціатори документа – Микола Паламарчук, Артур Палатний та Олег Велікін.

У пояснювальній записці вказано, що метою даного проекту закону є «забезпечення захисту людини й громадянина від поширення завідомо неправдивих відомостей, які принижують її честь, гідність та ділову репутацію з боку інших осіб».

Автори документу зазначають, що передбачене встановлення кримінальної відповідальності за скоєння такого суспільно небезпечного діяння як «наклеп».

Сам термін пояснюють як «умисне поширення завідомо неправдивих відомостей, що ганьблять честь і гідність іншої особи або підривають її ділову репутацію».

Нагадаємо, Порошенко подав до суду на BBC за наклеп. Ідеться про поширення інформації про його зустрічі з американським президентом Дональдом Трампом. ЗМІ писали, що Порошенко заплатив за зустріч із президентом США близько 400 тисяч доларів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: