Порошенко повинен подати до суду на Фірташа за наклеп – експерт

Читать на русском
Костянтин Бондаренкополітолог
Олександр Демʼянчук

Якщо Президент просто робить заяви, звинувачуючи людину в неправдивих свідченнях, і не подає до суду – це ненормально.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Кость Бондаренко, аналізуючи повідомлення Президента України про те, що всі заяви олігарха Дмитра Фірташа у віденському суді щодо якихось таємних домовленостей не відповідають дійсності.

«В даній ситуації є заяви Фірташа і є відповідь Президента. Необхідне проведення додаткового розслідування. Щоб людина так само під присягою сказала, що її оббрехали. Дивує, чому Порошенко не подав до суду на Фірташа за дачу неправдивих свідчень. Якщо Президент заявляє, що його оббрехали, але при цьому не подає до суду – це більш ніж дивно», – розповідає Бондаренко.

За його словами, судовий процес може відбутися, але на території Австрії, там де була зустріч, а не в Україні.

Спеціаліст поділився міркуваннями стосовно повідомлення Президента України про те, що всі заяви Фірташа у віденському суді щодо якихось таємних домовленостей не відповідають дійсності.

Водночас політолог Олександр Дем'янчук говорить про те, то заява Фірташа хоч і зроблена під присягою, може бути дійсно неправдивою.

«Ми неодноразово чули, як в залі суду робили неправдиві заяви. Заява Порошенка зроблена не під присягою, але також потрібно враховувати, що саме Президент вкладав у суть своєї відповіді, заперечуючи таємні домовленості з Фірташем. Чіткої відповіді, хто бреше, а хто говорить правду – немає. Але те, що у нинішньої влади є тісні зв'язки з попередньою – ось цього заперечувати ніхто не буде, і цілком можливо, що ці зв'язки можуть проявлятися у вигляді якихось домовленостей», – вважає політолог.

Підсумовуючи, він нагадав скандал, який був між Біллом Клінтоном і Монікою Левінські. Скандал був пов'язаний в першу чергу з тим, що президент збрехав в прямому ефірі своїм виборцям. Якщо Президент Порошенко збрехав, це буде дуже сильним ударом по його репутації.

Нагадаємо, 30 квітня на суді український олігарх Дмитро Фірташ підтвердив факт зустрічі з Петром Порошенком і Віталієм Кличком у Відні навесні 2014 року і заявив, що ініціював її для протистояння Юлії Тимошенко. Крім того, за словами адвокатів бізнесмена, після втечі Віктора Януковича в лютому 2014 року Фірташ також підтримував Кличка як кандидата в президенти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: