Трамп вимагав відкрити справи щодо Клінтон та екс-директора ФБР – ЗМІ

Читать на русском
Американський президент роздумував над тим, як змусити Мін'юст відкрити кримінальні справи проти Гілларі Клінтон і Джеймса Комі.
Гілларі Клінтон і Джеймс Комі

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп хотів наказати Міністерству юстиції відкрила справи і висунути звинувачення проти його суперниці на президентських виборах 2016 року Гілларі Клінтон і колишнього директора ФБР Джеймса Комі.

Про це пише The New York Times із посиланням на 2 джерела, знайомі з ситуацією, повідомляє «Слово і Діло».

«Навесні Трамп заявив в Білому домі, що хоче наказати Мін'юсту провести розслідування і висунути обвинувачення проти його політичних супротивників: Гілларі Клінтон і Джеймса Комі. Адвокат Дональд Ф. Макгалі II пояснив Трампу, що той не має повноважень наказувати прокурору», – йдеться в статті.

Макгалі розповів главі Білого дому, що вимога почати розслідування може спричинити обвинувачення в зловживанні владою.

«Адвокат підготував доповідь для Трампа, в якій попереджав: якщо Трамп накаже Мін'юсту почати розслідування проти своїх суперників, він може зіткнутися з низкою наслідків, включаючи можливий імпічмент», – пише NYT.

За словами джерела, Трамп після попереджень адвоката продовжував приватно обговорювати це питання, включаючи можливість призначення спеціального представника у справах Клінтон і Комі.

Зазначається, що американський президент висловлював розчарування роботою директора ФБР Крістофера Рея через те, що тому не вдалося «більш агресивно розслідувати» справу Клінтон.

Представник Білого дому відмовився коментувати цю інформацію. Прес-секретар ФБР відмовилася коментувати критику Трампа на адресу глави ФБР.

«Незрозуміло, які обвинувачення Трамп хотів вимагати від прокурорів. Раніше він звинуватив Комі, без доказів, у тому, що той незаконно отримав секретну інформацію, яку пізніше оприлюднив у меморандумі про відносини з президентом. Документ не містив жодної секретної інформації», – підкреслює газета.

Минулоріч адвокати Трампа також приватно звернулися до Міністерства юстиції з проханням розслідувати неправильне використання з боку Комі вразливої ​​інформації уряду та його роль в розслідуванні справи з електронною поштою Клінтон. У Мін'юсті відхилили ці прохання.

Нагадаємо, Трамп звільнив Комі з посади директора ФБР. Пізніше він призначив на цею посаду Крістофера Рея.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: