«Шлюб за добу» вже уклали понад 3 тисячі українських пар

Читать на русском
За новою процедурою шлюб за добу, запущеною в шести містах України, вже одружилися 3122 пари. Про це повідомив міністр юстиції Павло Петренко.
Фото: УНІАН

За новою процедурою «шлюб за добу», запущеною в шести містах України, вже одружилися 3122 пари.

Про це повідомив міністр юстиції Павло Петренко, передає «Слово і Діло».

Міністр зазначив, що послуга діє в Києві, Херсоні, Одесі, Львові, Маріуполі та Сєвєродонецьку, й користується популярністю, особливо в прифронтових містах і Херсоні, куди приїжджають жителі тимчасово окупованих територій.

«Три тисячі пар одружилися, коли захотіли, а не коли вирішив якийсь бюрократ», – зазначив Петренко.

Електронні сервіси Мін’юсту: які послуги можна отримати онлайнНаразі в Кабінеті електронних сервісів Міністерства юстиції України вже доступна низка послуг, для отримання яких можна скористатися Інтернетом.

За його словами, цього року стала постійно діяти ініціатива з видачі свідоцтв про народження в пологових будинках. Зареєструвати дитину без участі РАГСу можна в 473 пологових будинках у всій Україні.

«Кожне четверте свідоцтво видається за новим порядком», – сказав він, додавши, що ініціативою скористалися 86 тисяч батьків.

Нагадаємо, в липні Кабмін схвалив впровадження пілотного проекту з реєстрації шлюбу протягом доби. Згідно зі звичайною процедурою, між подачею заяви та реєстрацією шлюбу має пройти не менш ніж 30 днів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: