Керівництву ДФС Вінниччини оголосили про підозру

Читать на русском
Вінницьких фіскалів звинувачують у махінаціях з експортно-імпортними операціями, через які бюджет недоотримав 305 млн гривень.

Генеральна прокуратура України (ГПУ) оголосила про підозру очільнику Головного управління Державної фіскальної служби (ДФС) у Вінницькій області і його першому заступнику.

Як пише «Слово і Діло», про це в середу, 21 листопада, повідомляє прес-служба ГПУ.

Вінницьких фіскалів звинувачують у махінаціях з експортно-імпортними операціями сільськогосподарської продукції.

За даними ГПУ, чиновники з 2014 року входили в розгалужену злочинну організацію, створену з метою одержання неправомірної вигоди від бізнесменів, які займаються експортно-імпортними операціями.

Так, протягом 2015-2017 років за сприяння вінницьких фіскалів деякі комерційні структури ухилилися від податків. Вони купували сільськогосподарську продукцію (горіхи, бобові), яку в подальшому експортували підконтрольним нерезидентам за заниженою вартістю.

Через такі дії чиновників, як повідомили в ГПУ, держава недоотримала понад 305 млн гривень.

Зараз вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою очільнику ГУ ДФС у Вінницькій області і його першому заступнику.

Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, у липні правоохоронці затримали керівника підрозділу ДФС у Вінницькій області і його пособника, які вимагали 500 тисяч гривень хабара в підприємця.

Також голова громадської ради при управлінні ДФС погоріла на хабарі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: