У Рівному «євробляхери» заблокували митницю

Читать на русском
Учасники акції протесту вимагають скасування високих акцизів на іноземні автомобілі, а також зустрічі з керівником митниці.

У Рівному в понеділок, 19 листопада, заблокували регіональну митницю через високі ставки на розмитнення авто.

Як передає «Слово і Діло», про це пише ТСН з посиланням на активістів.

Южаніна розповіла, куди підуть кошти за «євробляхи»Усі надходження митних платежів у 2018 та 2019 роках скеровуватимуться на пенсійне забезпечення, заявила Южаніна.

Зазначається, що учасники акції протесту вимагали від чиновників зниження митних ставок на автомобілі, які, за їхніми словами, зростали без роз'яснення причин протягом трьох тижнів.

«Сьогодні відбувається блокування Рівненської митниці, заблоковані вантажний і легковий термінали. Мета акції – скасувати різке й необґрунтоване підняття цін на розмитнення автомобілів. За один день сума розмитнення зросла щонайменше на 1000 доларів», – повідомив один з активістів Роман Край.

Так, близько 30-40 осіб зібралися на вулиці Млинівській біля поста митниці з метою зустрітися з в. о. керівника митниці Іваном Івановим. Оскільки той до них не вийшов, люди перекрили дорогу, безперервно рухаючись пішохідним переходом.

За даними керівника відділу комунікацій ГУНП Рівненської області Антона Крука, біля митниці зібралися водії та бізнесмени з Рівного й області, які заробляють тим, що переганяють старі машини з-за кордону.

Раніше власники авто з іноземною реєстрацією анонсували нову масштабну акцію протесту.

Нагадаємо, раніше в Україні пройшли масові акції власників автомобілів з іноземною реєстрацією.

В результаті Рада ухвалила закони №8487 і 8488. Після вивчення нових законів з'ясувалося, що після сплати всіх податків і зборів розмитнення автомобіля на єврономерах може коштувати до 2 тисяч євро.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: