НАБУ закрило провадження щодо судді КААС

Читать на русском
У Національному бюро вирішили закрити справу щодо можливої ​​брехні в декларації судді столичного апеляційного адмінсуду.
Київський апеляційний адміністративний суд

Національне антикорупційне бюро закрило кримінальне провадження за фактом можливого декларування недостовірної інформації суддею Київського апеляційного адміністративного суду Яною Глущенко.

Відповідну постанову винесла 10 вересня детектив НАБУ Валерія Жукова в зв'язку з відсутністю в діянні кримінального правопорушення, повідомляє «Слово і Діло».

Зазначене рішення детектива було оскаржено громадською організацією «Українське суспільно-демократичний рух: Демократія через право», за заявою якої було порушене провадження на підставі ухвали суду. На думку ГО, вказана постанова є незаконною й ґрунтується на неповному і поверхневому досудовому розслідуванні, зокрема детективом не були досліджені факти отримання суддею Глущенко в користування майна. Крім того, зазначена постанова не містить аналізу доводів заявника, опису заходів, які вживалися детективом для їх перевірки. У зв'язку з цим активісти просили суд постанову скасувати.

Як встановив суд, детектив Жукова під час досудового розслідування провела слідчі (розшукові) дії, зокрема: допит судді Глущенко, отримання документів за видатками на придбання машиномісця; документи, що підтверджують право власності на квартиру, будинок і земельну ділянку в с. Старі Безрадичі Обухівського району Київської області; витребувана копія рішень Національного агентства з питань запобігання корупції про перевірку декларацій судді. Крім того, проведені інші процесуальні дії, зокрема здійснені неодноразові виклики для допиту в цьому кримінальному провадженні представників заявника, проте останній не з'явився на допит до НАБУ.

Детектив, мотивуючи своє рішення, вказав, що рішеннями НАЗК не встановлено ознак правопорушень у деклараціях судді. Також Жукова додала, що Глущенко придбала машиномісце не в звітний період, а отже, зазначені витрати не підлягали обов'язковому зазначенню у відповідній графі декларації за 2015 рік. Крім того, відповідно до свідоцтва про право власності, вартість квартири площею 145 кв. м, яка придбана дочкою Глущенко відповідно до закону України «Про приватизацію державного житлового фонду», на момент приватизації складала 26,10 грн.

У зв'язку з цим слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Максим Вишняк відмовив у скарзі ГО «Демократія через право».

Нагадаємо, НАБУ закрило справу чиновника ДСНС про брехню в декларації. Також детективи закрили справу про відпочинок колишньої голови Національного банку Валерії Гонтаревої на Мальдівах. Пізніше рішення про закриття справи Гонтаревої оскаржили.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: