Слідком РФ завів справи на українських військових

Читать на русском
Слідчий комітет Росії порушив три кримінальні справи проти військовослужбовців ЗСУ та Нацгвардії України.

Слідчий комітет Росії порушив три кримінальні справи проти військовослужбовців ЗСУ та Нацгвардії України.

Про це повідомляється на сайті відомства, пише «Слово і Діло».

У Росії порушили понад 150 кримінальних справ проти УкраїниСлідчий комітет Російської Федерації завів провадження в більш ніж 150 кримінальних справах, пов'язаних зі злочинами українських військових на Донбасі.

Українських військових звинувачують у «застосуванні заборонених засобів і методів ведення війни» на Донбасі. Також слідком заявляє, що «українські військовослужбовці діяли з порушенням Протоколу про припинення застосування зброї на південному сході України».

Справи порушені за статтею про застосування заборонених засобів і методів ведення війни (ч. 1 ст. 356 КК РФ) за дії в період із 12 до 14 грудня 2017 року. Українські військові нібито зробили прицільний артобстріл по об'єктах цивільної інфраструктури в містах Докучаєвськ та Первомайськ, підконтрольних сепаратистам «ДНР» і «ЛНР».

«Внаслідок обстрілу п'ятеро мирних жителів отримали поранення, пошкоджені житлові будинки та об'єкти цивільної інфраструктури», – стверджують у Росії.

Також росіяни вважають, що мотивом такого «злочину» є «політична та ідеологічна ненависть українських силовиків, пов'язана з відмовою населення Донбасу визнати легітимність чинної влади й бажанням створити власні адміністративно-територіальні утворення в Україні».

Раніше в Слідчому комітеті РФ заявили, що затримали в Ростовській області українця, причетного до «Правого сектору».

Також повідомлялося, що слідчий комітет відкрив понад 30 кримінальних справ проти учасників антитерористичної операції на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: