Як мери виконують обіцянки піклуватися про тварин?

Читать на русском

Наші аналітики простежили, як мери обласних центрів України виконують обіцянки піклуватися про тварин. З'ясувалося, що з 11 обіцянок на цю тему керівники великих міст до сьогодні встигли виконати 3 обіцянки й провалили одну.

Єдина провалена обіцянка належить меру Херсона: ще в березні 2015 року Володимир Миколаєнко запевняв, що незабаром міський притулок для тварин розширять і замість тимчасових вольєрів на 200-300 тварин будуть збудовані нові стаціонарні, однак до середини серпня нові бокси все ще будувалися, причому умови утримання в них все ще були далекими від хороших.

Найбільшою кількістю обіцянок на тему відзначився мер Києва Віталій Кличко: з 3 обіцянок щодо турботи про тварин він поки встиг виконати лише одну – в квітні 2015 року Кличко обіцяв погасити 6-мільйонний борг столичного зоопарку, й до початку наступного року зоопарк дійсно розрахувався за боргами минулих років.

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко має намір погасити борг столичного зоопарку в 6 млнСказано 17 квітня 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

Також за мером столиці все ще значаться обіцянки збудувати в Києві сучасний Центр захисту тварин і презентувати в 2019 році оновлений зоопарк.

Ще дві обіцянки на тему наші аналітики зафіксували за мером Івано-Франківська Русланом Марцінківим, який наприкінці червня 2017 року обіцяв за літо провести в місті чіпування безпритульних собак для контролю за популяцією, й до листопада понад 60% бездомних тварин дійсно забезпечили чіпами, що є найвищим показником в Україні, тому обіцянка отримала статус «виконано».

Також Марцінків у листопаді 2016 року обіцяв забезпечити всіх без винятку домашніх і безпритульних тварин QR-жетонами з інформацією про історію щеплень, проте ця обіцянка політика ще не отримала певного статусу.

Остання виконана обіцянка щодо турботи про тварин належить міському голові Житомира Сергію Сухомлину, який у грудні 2015 року пообіцяв відкрити в місті центр для бездомних собак, і до середини липня 2016 року центр був готовий розпочати роботу.

За міським головою Харкова Геннадієм Кернесом наші аналітики зафіксували обіцянку зробити вхід до міського зоопарку повністю безкоштовним після його реконструкції. Роботи орієнтовно мають завершитися в 2018 році, тоді й з'ясується доля цієї обіцянки Кернеса.

Детальніше про інші обіцянки мерів обласних центрів країни – на нашій інфографіці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: