Парубій вважає, що потрібна нова постанова про перейменування Дніпропетровської області

Читать на русском
Спікер ВР закликав якнайшвидше внести до парламенту нову постанову щодо перейменування Дніпропетровської області.

Спікер Верховної ради України Андрій Парубій закликав якнайшвидше внести до парламенту нову постанову щодо перейменування Дніпропетровської області.

Як пише «Слово і Діло», про це він сказав після провальних голосувань за направлення закону про перейменування області до КСУ.

Декомунізація в Україні майже завершена: що обіцяли політикиДекомунізація в Україні фактично завершена, заявив В'ятрович. Що обіцяли політики на тему позбавлення комуністичних символів – у матеріалі Слова і Діла.

Парубій вважає, що перейменування області - це питання гідності українського парламенту. Нагадаємо, ВР провалила напрямок в КСУ законопроекту №8329 «Про внесення змін до статті 133 Конституції України (про перейменування Дніпропетровської області).

Проект постанови №8329/П про включення до порядку денного і направлення законопроекту в КСУ в ході чотирьох голосувань підтримало недостатня кількість депутатів ВР.

Натомість, Верховна Рада схвалила й скерувала на висновок Конституційного суду України закон №8380 про внесення змін до статті 133 Конституції України щодо перейменування Кіровоградської області.

Як зазначається в пояснювальній записці до законопроекту, його завданням є закріпити в назві області пам’ять про багату культурну та історичну спадщину регіону «шляхом уславлення імені видатної особистості, вихідця з цієї області – Марка Лукича Кропивницького».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: