Напад на нардепа Найєма: суд заарештував квартири підозрюваного

Читать на русском
На майже всі квартири Саітова Магомеда-Аміна наклали арешт за результатами розгляду цивільного позову.
Мустафа Найєм

На дві з трьох квартир Саітова Магомеда-Аміна, який 30 квітня напав на народного депутата Мустафу Найєма під час суперечки в центрі Києва, накладено арешт.

Про це на власній сторінці в Facebook написав брат політика, юрист Масі Найєм, повідомляє «Слово і Діло».

«З метою відшкодування шкоди ми подали цивільний позов у кримінальному провадженні проти підозрюваного Саітова Магомеда-Аміна (який наніс Мустафі удари в обличчя, в результаті яких було 2 переломи; та який втік у Баку одразу після інциденту). В забезпечення позову було подано клопотання про арешт майна підозрюваного», – зазначив брат нардепа.

За його словами, Шевченківський районний суд міста Києва задовольнив відповідне клопотання, що випливає з реєстру прав на нерухоме майно за станом на 19 листопада. Як зазначив Найєм, вказане рішення суд повинен передати слідчому або прокурору, а ті повинні негайно подати державному реєстратору заяву про реєстрацію обтяження, що має відбутися протягом 2 днів.

«Не дивлячись на це, станом на 12:28 5 листопада, тобто через 25 днів після засідання, майно арештоване не було. 19 листопада ми зробили виписку з реєстру повторно. І що ми побачили? Що 17 жовтня рішенням реєстратора (Кендзьора Вікторія, Департамент із питань реєстрації КМДА) від 5 листопада. Тобто аж через 25 днів, а не через 2, як має бути, після скарг та заяв про вчинення кримінального правопорушення реєстратор все ж зареєстрував арешт. Арешт, до речі, накладений вибірково: на 2 з 3 квартир підозрюваного.», – зазначив юрист.

Він також повідомив, що оскаржив бездіяльність держреєстратора і подав заяву про вчинення правопорушення. Найєм додав, що скарга була розглянута по суті 14 листопада, на підставі заяви було зареєстровано кримінальне провадження за ч. 2 статті 382 ККУ (невиконання судового рішення).

Нагадаємо, Найєм вимагав три мільйони компенсації за побиття. Раніше Азербайджан визначився з видачею підозрюваного в побитті Найєма.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: